•  
 
Navigáció
· Főoldal
· Írások
· Linkek
· Képtár
· Kapcsolat
· Keresés
· Miserend
· Idézetek
· Óvodai és Iskolai hittan
Temető-szabályzat
A Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség szabályzata az egyházközség tulajdonában lévő temetkezési emlékhely használatának rendjéről

Az első 10 év CD
Kápolna újság
Templomunk CD-DVD
Idézetek
Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében.
-- Jn(15:9-10)
Szent Erzsébet szobrának megáldása Szécsényben
news: szterzsebet1.jpgSzécsényben október 19-én került sor a Szent Erzsébet-szobor megáldására. A szobrot az 1332-ben épült ferences templom előtti téren állították fel, amely 2007-ben Szent Erzsébet nevét kapta.


A szobor szécsényi polgárok, cégek és vállalkozók adományaiból, a Ferences Rendtartomány, a Váci Egyházmegye, különböző egyházi szervezetek és a külföldön élő magyar közösségek támogatásából jött létre.

A Bobály Attila szobrászművész által készített alkotást a ferences közösség meghívására Stella Leontin főesperes áldotta meg az ünnepi szentmise után. Az alkotást Bakos Ferenc grafikusművész mutatta be.

Reméljük Táborfalván is hamarosan létrejön vallási és nemzeti hovatartozásunkat kifejező szobor vagy emlékmű megalkotásának kezdeményezése.

Képek a szobor október 19-i megáldásáról
Képek a szobor születésének folyamatáról.

Forrás: Magyar Kurír
Október 19. Missziós világnap
Az Egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján megtartja a világmisszió napját. Október 19-én a magyar templomokban is a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják.

A missziós világnapra XVI. Benedek pápa üzenettel fordult a hívekhez:

Kedves Testvéreim!

A missziós világnap alkalmából arra hívlak benneteket, hogy elgondolkodjunk arról, milyen sürgetően fontos korunkban is az evangélium hírüladása. A missziós küldetés minden megkeresztelt számára továbbra is abszolút elsőrendű, hiszen hivatásunk, hogy Jézus Krisztus szolgálói és apostolai legyünk az évezred kezdetén. Tiszteletreméltó elődöm, Isten Szolgája VI. Pál, már az Evangelii nuntiandi apostoli buzdításban megállapította: raz evangelizálás az Egyház különleges isteni ajándéka és hivatása; benne maga az Egyház tükröződik visszar1; (14). Ennek az apostoli elkötelezettségnek a mintájaként különösen Szent Pálra, a népek apostolára szeretnék rámutatni, mivel ebben az évben neki szentelt, rendkívüli jubileumot ünneplünk. A Szent Pál-év alkalmat ad arra, hogy közelebb kerüljünk ehhez a jeles apostolhoz, akinek az volt a hivatása, hogy hirdesse az evangéliumot a pogányoknak, ahogy azt az Úr korábban megmondta neki: rCsak menj, mert én messzire, a pogányok közé küldelekr1; (ApCsel 22,21). Hogyan is ne ragadjuk meg ezt az alkalmat, amit e rendkívüli jubileum kínál a helyi egyházaknak, a keresztény közösségeknek és minden hívőnek, hogy a föld végső határáig hírül adjuk az evangéliumot, amely Isten üdvözítő erejét hozza minden hívőnek (Róm 1,16).

forrás: Szent Korona Rádió , katolikus.hu
Ünnepi megemlékezés
news: lyukas_zaszlo.jpgA Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség
tisztelettel meghívja községünk minden polgárát

2008. október 23-án 10 órakor tartandó
ünnepi megemlékezésre
.

A műsort bemutatják iskolánk tanulói.

bem_szobor.jpg

Balogh László plébános
Ifjúsági hittan
Szombatonként, este 7 órakor ifjúsági hittan lesz a Szent Imre Közösségi Házban.
Szobormegáldás a vodica–máriakerti kegyhelyen
news: hsz1.jpgA Hercegszántó melletti Vodica-Máriakert kegyhelyen felállított 10 és fél méteres Mária-szobrot október 13-án áldotta meg Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

Polyák Imre plébános elmondta: 2006 elején az Amerikai Egyesült Államokban élő Vöő Sándor – aki 1956-ban innen távozott külföldre – fordult hozzá egy Mária-szobor felállításának tervével. Az alkotást a Pécsett élő Rigó István szobrászművész két év alatt készítette el.

Feigl József polgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy a 2300 lakosú község címere is Mária mennybemenetelét ábrázolja, valamint a településen található két templomot, a szerb ortodox és a római katolikus templomot is Mária tiszteletére szentelték fel.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a főegyházmegye papjaival és az érseki tartomány más részéről is érkezett papokkal együtt rózsafüzér imádságot mondott, majd megáldotta a Mária-szobrot, illetve az alkotás mellett felállított márványkeresztet – tájékoztatta szerkesztőségünket Kuris István László. Az érsek a szentmise keretében áldotta meg az oltárt és a mellette felállított festményt, amely Szent István ország felajánlását ábrázolja. Ezután főegyházmegyéjét, a magyar egyházat és a magyar nemzetet az itt élő nemzetiségekkel együtt felajánlotta a Magyarok Nagyasszonyának.


forrás: Magyar Kurír

További képek tekinthetők meg a képtárban .

Ünnepek a héten
Vasárnap: Szent Máté evangélista
Kedd: Pietrelcinai Szent Pio szerzetes és áldozópap
Szerda: Szent Gellért püspök és vértanú
Péntek: Szent Kozma és Damján vértanúk
Szombat: Páli szent Vince áldozópap

news: sztgellert.jpg
Szentmise
Szeptember 28-án, vasárnap nem lesz szentmise,
helyette szombaton 18.00-kor várjuk a híveket.

Az örkényi templomban lesz vasárnap is szentmise,
szintén 18.00-kor.
Búcsú
news: junior_1.jpgTemplomunk búcsúja október 12-én lesz, délelőtt 11 órakor. A szentmisét Ft. Talapka István kiskunfélegyházi kanonok-plébános tartja.

Előtte, szombaton este, 7 órától Szentségimádással készülünk búcsúnkra, mely alatt gyóntatás lesz.
A Szentségimádás Jézus köszöntése, ahol örömeinket, bajainkat is elmondhatjuk neki.

Az ünnepi készülődés közben legyen gondunk, hogy lelkünket imával, bűnbánattal előkészítsük a búcsúra. A Szentségimádás folyamán felajánljuk egyházközösségünket Jézus Szent Szívének és Mária Szeplőtelen Szívének. Hozzájuk fordulunk, mutassanak nekünk utat, hogyan újuljunk meg lelkünkben és közösségben.
Az elhunytakért
news: mecses.jpg

Templomunkban mécsesek gyújthatók az elhunytakért.
Kérjük, ne hozzanak mécsest, hanem az ott lévőket gyújtsák meg, mivel ezek nem füstölnek. (Így nem rongálják templomunk festését és berendezését.)
Veni Sancte 2008
Szeptember 14-én celebrálta Balogh László plébániai kormányzó Úr a már hagyományosnak mondható tanévnyitó szentmisét.

Csodálatos légkört teremtett a szembemiséző oltár körül elhelyezett iskolatáskák és tanszerek látványa, melyeket László atya ünnepélyesen megáldott. Az áldás az iskola és a vallásos nevelés összhangját szimbolizálta számomra, s sokunk számára is. László atya szentbeszédében kifejtette a szorgalom, az alázat, az állhatatosság és a Jóisten keresésének fontosságát, melyek átsegíthetik a diákokat az előttük álló tanév kihívásain. Rámutatott arra is, hogy a tanulás lényegében a Mindenható által megalkotott törvényszerűségek és szabályok elsajátításának folyamata. Ehhez kívánt a jelenlévő és távol maradt diákoknak és tanáraiknak sok szorgalmat és kitartást.

A tanévnyitó szentmiséről képes beszámolót tekinthetnek a meg Képtárban .

Oktatás
A felnőtt kurzus következő oktatása szeptember 23-án este 7 órakor lesz.
Alapítványunk
Istenháza Táborfalva Alapítvány adószáma:
18710326-1-13
Legújabb cikkek
· Karitász tábor 2017
· Boldog Meszlényi Zoltán
· Andocsi zarándoklat
· Beer Miklós: Senki n...
· Új evangelizáció kon...
· Az én táborom!
· Árpád-házi Szent Kinga
· Beer Miklós: Elindít...
· Betlehemezés
· Hittanverseny Dabas-...
· Aranymisével egybekö...
· Hittanos tábor 2011.
· Hittanos kirándulás
· Nagyböjt 5. vasárnap...
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 13
· Legújabb tag: kerepeczki zoltan
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése